Unika samarbeten för elhandel över landsgränser

Unika samarbeten för elhandel över landsgränser

Aktuellt » Unika samarbeten för elhandel över landsgränser

Unika samarbeten för elhandel över landsgränser

Nu kan företag med verksamhet i både Sverige och Finland erbjudas helhetslösningar inom elhandel. Detta genom samarbetet mellan finska Oy Herrfors Ab och svenska Fyrfasen Energi Ab som skapar möjligheten att leverera tjänster inom elhandel över landsgränserna.

Samarbetet ska ge företag verksamma i Sverige och Finland en övergripande bild, bättre möjligheter för enklare hantering och kostnadseffektivare strategier beträffande elhandelsfrågor. Först ut att nyttja möjligheten är OSTP, en av världens ledande tillverkare av rostfria rör och rördelar med tillverkning i Sverige och Finland. Företaget ser positivt på samarbetet.

– Vi känner en stor tillit till denna modell som skapar effektivitet inom både ekonomi och administration. Våra inköpsvolymer och geografiska läge kräver en flexibilitet som vi bedömer att både Herrfors och Fyrfasen kan svara upp på så vi ser mycket positivt på detta samarbete, berättar Vice President Supply Chain Tim Sihvonen från OSTP.

Herrfors pressbild med Johanna Overgaard Tim Sihvonen och Greger Gustin

Att leverera gränsöverskridande elhandelsavtal till företag är man inte ensam om men det unika i samarbetet är att det rör sig om mer flexibla organisationer som kan skräddarsy strategier så att det passar företagens behov. Genom samarbeten med Europas främsta analysföretag, Markedskraft och Power-Deriva, står företagen i daglig kontakt med den europeiska marknaden och kan således förse sina kunder med långsiktiga och kostnadseffektiva strategier inom energifrågan.

- Förutom samarbetet med Fyrfasen har Herrfors även gått in i ett projekt med flera andra nordiska elbolag för att kunna stå för liknande tjänster för kunder verksamma i hela Norden. Samarbetsprojektet kallas Sharing Power och även det har redan medfört kontrakt med kunder som vill se innovativa lösningar på elhandelsfrågor, berättar Key Account Manager Johanna Övergaard på Herrfors.

I Sharing Power ingår Affärsverken Energi (Sverige), Midtjysk Elhandel (Danmark), NTE Marked (Norge) och Oy Herrfors Ab (Finland).

Mer information ger Johanna Övergaard 044-7815328