Är ni osäkra på vilken typ av avtal som passar just ert företag?

ROBIN HOLLÄNDER, ELFÖRSÄLJNINGSCHEF, HERRFORS

Är ni osäkra på vilken typ av avtal som passar just ert företag?

ROBIN HOLLÄNDER, ELFÖRSÄLJNINGSCHEF, HERRFORS

Aktuellt » Är ni osäkra på vilken typ av avtal som passar just ert företag?

Är ni osäkra på vilken typ av avtal som passar just ert företag?

I dagens marknad finns det många produkter att välja mellan, alla företag har olika behov eller olika verksamhet vilket betyder att beslutet kring vilken produkt ert företag ska ha, kan vara svårt att ta. Med vår erfarenhet och kunskap kan vi hjälpa er att göra rätt val och skräddarsy ert elavtal enligt era önskemål. Vi ser till företagets förbrukning, storlek och profil och hjälper er att göra rätt beslut när det kommer till val av elavtal.

Bland vårt sortiment strävar vi efter att varje företag ska ha en produkt som passar just er. Vi är även flexibla och är beredda att justera enligt era önskemål.

Bland vårt basprodukter hör: Fast pris, Spot pris samt Skräddarsytt.

Vårt fasta pris erbjuder vi med 1, 2 och 3-års alternativ. Det fasta priset baseras på företagets förbrukningsprofil samt priserna på Nasdaq, vilket är den allmänna handelsplatsen för energi. Förbrukningsprofilen beräknas enligt när företaget förbrukar energi, med hjälp av den kan vi räkna ett fast pris till ett företag som gäller avtalstiden ut 24/7 oberoende eventuella ändringar på börsen. Ett enkelt tryggt alternativ för er som vill fokusera på andra saker än elavtal.

Spotpriset baseras helt och hållet på marknadspriset. Det vill säg Nordpool Spot + en liten marginal till oss som elleverantör. Detta avtal innebär att priset för den energi ni inhandlar kommer att variera enligt börsen vilket betyder att egen aktivitet kan vara nödvändig. Med Spotpris kan nu själva styra t.ex. produktionen till förmånligare timmar/perioder, ni har alltså större möjlighet att påverka er slutgiltiga elkostnad. Ett bra alternativ för er som själva vill kunna påverka och samtidigt har ett intresse av att själva vara delaktiga. Spot alternativet erbjuds med 2 veckors uppsägningstid vilket innebär att ni snabbt kan reagera och ändra till ett fast avtal ifall så önskas.

Vi gör även skräddarsydda lösningar där vi exempelvis kombinerar fast pris och spot. Vi säkrar då en viss procentenhet av er förbrukning till ett fast pris medan resterande del går enligt spot. Detta alternativ passar er som vill kunna påverka men samtidigt har en så pass stor förbrukning att ni vill säkra delar av förbrukningen. 

Dessa saker påverkar valet av elavtal

  • Hur mycket el ditt företag förbrukar

  • Vilken tid på dygnet förbrukar ni mest el?

  • Påverkas er förbrukning av vädret?

  • Är det viktigt att elkostnaderna är kända på förhand eller tål ert kassaflöde en viss variation?

  • Hur stor andel är elkostnaderna av företagets omsättning?

icons-spot

Vill du att vi tillsammans går genom ert elavtal?

Tveka inte, utan ta kontakt med oss så hjälper vi er att hitta en produkt som passar er, till ett konkurrenskraftigt pris!