Tavoitteet ja päämäärät Herrforsin sähköntuotannossa

ANDREAS RASMUS, MYYNTI- JA TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ, HERRFORS

Tavoitteet ja päämäärät Herrforsin sähköntuotannossa

ANDREAS RASMUS, MYYNTI- JA TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ, HERRFORS

Ajankohtaista » Tavoitteet ja päämäärät Herrforsin sähköntuotannossa

Tavoitteet ja päämäärät Herrforsin sähköntuotannossa

Herrforsin tuotantohistoria ulottuu jopa vuoteen 1907, kun Herrforsin ensimmäinen vesivoimalaitos Ähtävänjoessa aloitti sähköntuotantonsa. Tästä lähtien on vesivoimatuotantoa laajennettu eri vaiheissa. 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa Herrfors osti osuuden Pohjolan Voimasta (PVO) ja EPV Energiasta, mikä kasvatti yrityksen tuotantopalettia sekä ydinvoimalla että lauhdevoimalla. Samanaikaisesti myös yrityksen vesivoiman osuus kasvoi. Vuonna 2001 otettiin maailman suurin biopolttoaineella käyvä voimalaitos, Pietarsaarelainen Alholmens Kraft, käyttöön. Alholmens Kraft tuottaa sähkön lisäksi myös kaukolämpöä Pietarsaaressa. 2010-luvulla on yritys investoinut voimakkaasti tuulivoimaan, minkä ansiosta Herrforsin tämänhetkinen tuotesalkku on yksi Suomen energiayhtiöiden päästöttömistä ja uusiutuvimmista tuotesalkuista. 

Vastataksemme tulevaisuuden yhä tiukempiin päästötavoitteisiin, mutta samanaikaisesti pystyen takaamaan asiakkaillemme sähköä kilpailukykyiseen hintaan, vaatii se että investoimme myös tulevaisuudessa päästöttömiin tuotantomuotoihin - ei ainoastaan aurinko- ja tuulivoimaan vaan myös ydinvoimaan. Tästä syystä Herrfors on Fennovoiman osaomistaja. Hanhikivi yhden odotetaankin valmistuvan 2020-luvulla. Samanaikaisesti suunnittelemme ja rakennamme uusia tuulivoimaprojekteja useissa tuotantoyhtiöissä, joissa olemme osaomistajina. 

Herrforsin päästöttömän tuotannon osuus on tällä hetkellä noin 80%. Kyseisen luvun kasvattaminen on yksi tulevaisuuden suurimmista tavoitteistamme.  

 

Andreas Rasmus
Myynti- ja tuotantopäällikkö

Näin Herrfors tuotti sähköä vuonna 2020

  • Tuulivoima 35%

  • Vesivoima 29%

  • Ydinvoima 20%

  • Biomassa 9%

  • Turve 7%

  • Kivihiili 3%

  • Jäte 1%

Herrfors tuottaa sähköä lähellä asiakasta.

Meille on tärkeää pystyä toimittamaan asiakkaillemme lähituotettua sähköä. Oletko kiinnostunut tietämään missä sähkösi tuotetaan?