"Käytämme Herrforsin asiantuntijapalvelua sillä sähkömarkkinoiden ymmärtäminen ei aina ole niin helppoa."

JARI PALOSAARI, RANI PLASTIN TOIMITUSJOHTAJA

"Käytämme Herrforsin asiantuntijapalvelua sillä sähkömarkkinoiden ymmärtäminen ei aina ole niin helppoa."

JARI PALOSAARI, RANI PLASTIN TOIMITUSJOHTAJA

Case » Rani Plast

Rani Plast

Rani Plast on yksi Pohjoismaiden johtavia muovikalvojen valmistajia, työllistäen Teerijärvellä 350 työntekijää, puhumattakaan lukuisista tytäryhtiöistä muualla Suomessa ja ulkomailla. Suurikokoinen mutta ketterä perheyritys ostaa sähkönsä Herrforsilta jokaiseen kuuteen tehtaaseensa Suomessa, joten sähkökustannuksien suunnittelu on yksi tärkeä osa budjettisuunnittelua. Tässä suunnittelussa suuressa roolissa ovat Herrforsin asiantuntijapalvelut.

Rani Plast valmistaa monipuolisesti muovikalvoja niin kotimaisille kuin ulkomaisille asiakkailleen, suurimpina tuoteryhminään tuorerehuvalmistukseen käytettävät kalvot sekä monipuolisesti eri teollisuusalojen pakkauskalvot. Yrityksen toimintaa leimaa perhekeskeisyys, mikä näkyy Teerijärvellä sijaitsevan toimipisteen lisäksi myös siinä, että organisaatio on ketterä sekä nopea päätösprosesseissaan, ja siten kykenee hyvin huomioimaan asiakkaidensa erilaiset nopeastikin muuttuvat tarpeet. Perheyrityksen henki tekee työnteosta ja asiakaspalvelusta mukavaa ja mutkatonta.

Rani Plast on myös yksi Herrforsin yritysasiakkaista, joille sähkökulujen suunnittelu on erityisen tärkeää. Muovikalvojen työstämisprosessit eivät vaadi pelkästään suuren määrän sähköä vaan myös vakaan sähköntoimituksen. Tehokkaan suunnittelun ja yhteistyön avulla on sekä sähkönhankinta että sähkönsyöttö saatu optimoitua niin, että asiakas saa suurimmat säästöt sähkönhinnassa että vakaat tuotantomahdollisuudet.

- Tehtaamme ovat todella riippuvaisia sähköstä. Mikäli tuotanto keskeytyy hallitsemattomasti, aiheuttaa se usein vahinkoja myöhemmin mm. rikkoutumisten ja kasvavien huoltokustannuksien muodossa, kertoo Jari Palosaari, Rani Plastin toimitusjohtaja.

Herrfors Verkon kanssa tehtyjen yhteisten kehitysprojektien myötä on sähkönsyöttö saatu varmistettua niin pitkälle, että tehdas ei ole lainkaan kärsinyt sähkökatkoksista kuluneen vuoden aikana.

- Teemme tiivistä yhteistyötä Herrforsin kanssa lähes päivittäin, ja yhteistyö toimii hyvin, toteaa Rani Plastin tekninen päällikkö Ulf Sandvik.

Ulf Sandvik tekninen paeaellikkoe Rani Plast Herrfors Business

Rani Plast Herrfors Business

Tehtaiden vuosikulutuksen ollessa noin 63GWh, nousee sähkönhinta olennaiseksi osaksi kustannusrakennetta. Raaka-aineiden ja henkilökunnan jälkeen on sähkökustannukset kolmanneksi suurin kulutekijä organisaatiossa, ja täten on kustannuksien suunnittelu ja optimointi tärkeässä roolissa. Rani Plastin kohdalla osa sähköstä hintakiinnitetään jo hyvissä ajoin etukäteen, kun taas loput ostetaan spothinnan mukaan. Esimerkiksi osa vuoden 2019 sähköstä on kiinnitetty jo vuonna 2016. Sähkönhinnan optimoimiseksi on Rani Plast ulkoistanut sähkönhankinnan yhteyshenkilöilleen Herrforsilla.

- Herrfors tuottaa meille jatkuvalla syötöllä tietoa sähkömarkkinoiden kehityksestä. Käytämme heidän asiantuntijapalvelua sillä sähkömarkkinoiden ymmärtäminen ei aina ole niin helppoa. Seuraamme hintoja päivittäin, ja välillä toivommekin että meillä olisi kristallipallo apuna ennustamisessa, naurahtaa Jari.

Kasvavan organisaation kiintopiste on kuitenkin koko ajan tulevassa. Kestävä kehitys ja kiertokulut haastavat muovialaa, mutta ajatuksissa ovat myös erilaiset energiahankkeet esimerkiksi omien aurinko- ja tuulivoimaloiden muodossa. Yksi Rani Plastin tehtaista pyöriikin tällä hetkellä ainoastaan tuulivoiman avulla.

- Tehokas tuotto ja tulevaisuuden suunnittelu ovat meille tärkeitä asioita. Arvostamme että saamme Herrforsilta hyviä vinkkejä siihen miten voimme parantaa toimintaamme.

 

Tämä on Rani Plast

  • Kansainvälinen Rani Group -konserni työllistää lähes 1000 ihmistä, liikevaihtonaan yli 200 miljoonaa euroa, vieden tuotteita yli 40 maahan. 

  • Konserniin kuuluvat yhdeksän tehdasta: emoyhtiö Ab Rani Plast Oy, HP Rani Plast AB (Ruotsi), Rani Plast Kaluga (Venäjä), Art-Pak Oy Ab, Teri-Talot Ab Oy sekä yhteisyritykset Terichem (Slovakia ja Ukraina) ja Tatrafan. 

  • Emoyhtiö Rani Plast on perustettu Teerijärvellä 1955.

  • Rani Plast on 100% perheyritys, jonka omistavat sisarukset Mikael ja Ulrika Ahlbäck.

  • RaniPlast on yksi maailman suurimmista maatalouskalvojen valmistajista. Tutustu tarkemmin yrityksen toimintaan: www.raniplast.com

Sähköä suurteollisuudelle

Pitkän sähkömarkkinakokemuksemme avulla voimme tarjota asiakkaillemme räätälöityjä arvopaperisalkkuratkaisuja riippuen yrityksen tarpeista niin Suomessa kuin kaikissa Pohjoismaissa. Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää palveluistamme sähkönhankinnan parissa.