Miksi valita edullisen sähkön ja paikallisen sähkön välillä – etenkin kun voit saada molemmat?

ROBIN HOLLÄNDER, SÄHKÖNMYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Miksi valita edullisen sähkön ja paikallisen sähkön välillä – etenkin kun voit saada molemmat?

ROBIN HOLLÄNDER, SÄHKÖNMYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Ajankohtaista » Miksi valita edullisen sähkön ja paikallisen sähkön välillä – etenkin kun voit saada molemmat?

Miksi valita edullisen sähkön ja paikallisen sähkön välillä – etenkin kun voit saada molemmat?

Nykyisiltä sähkömarkkinoilta voi löytää useampia sähköntoimittajia ja sähkönmyyjiä kuin koskaan aiemmin. Vapaat sähkömarkkinat ovat saaneet koko Pohjolan reagoimaan – luultavasti myös sinä olet vastannut lukuisiin puheluihin myyjiltä, jotka tarjoavat halpoja sähkösopimuksia.

Useat asiakkaistamme painivatkin tässä yhteydessä kysymyksen kanssa, että valitako edullinen vai paikallinen sähkösopimus? Enää kysymyksen ei pitäisi tuottaa päänvaivaa, sillä voimme tarjota molemmat!

Yrityksenne sähkösopimuksen energianhinta koostuu kolmesta tekijästä: järjestelmähinnasta, aluehinnasta sekä sähköyhtiön marginaalista.

Järjestelmähinta on markkinoiden perushinta, joka on voimassa kaikissa Pohjoismaissa. Järjestelmähinnoilla käydään kauppaa sähköporssissä kymmenen vuotta eteenpäin, mikä tarkoittaa, että teoriassa voisimme tehdä jopa kymmenvuotisia sähkösopimuksia. Se ei kuitenkaan olisi erityisen järkevää, sillä kymmenessä vuodessa voi tapahtua paljon.

Aluehinta on markkinoiden alueellinen lisähinta, joka perustuu asiakkaan fyysiseen olinpaikkaan. Suomessa on käytössä ainoastaan yksi hinta-alue, jonka ansiosta Suomessa kaikilla sähkönkäyttäjillä on sama aluehinta. Ruotsissa sen sijaan on neljä eri hinta-aluetta, mikä aiheuttaa alueellisia hintaeroja Ruotsin rajojen sisällä.

Tarjouksesta löytyvä sähkönhinta koostuu siis Pohjoismaiden järjestelmähinnasta, Suomen aluehinnasta sekä yrityksen marginaalista. Toisin sanoen kaikilla sähköntoimittajilla on samat edellytykset myydä ja ostaa sähköä. Miten siis voimme sähkönmyyjänä erottua ja kilpailla? Omalta osaltani pyrin olemaan yhteydessä asiakkaidemme kanssa, selittämään miten sähköpörssi toimii sekä pitämään asiakkaat ajan tasalla, antaen kuitenkin asiakkaan tehdä päätökset saamansa tiedon ja faktan perusteella. Joskus voi olla järkevää odottaa hetki ennen uuden sopimuksen tekemistä, kun joskus taas on paras vaihtoehto tehdä päätös heti – etenkin pörssihintojen ollessa alhaalla.

Energiahinnan erilaiset esittämistavat voivat olla joidenkin sähkönmyyjien valitsema kilpailukeino. Esimerkiksi ”pörssihinta”, joka seuraa pörssiä tunti tunnilta, ja jolla on erittäin pieni marginaali, voi kuulostaa hyvältä ja onkin joskus hyvä vaihtoehto, mutta marginaali ei ohjaa kuitenkaan kokonaishintaa vaan todellisen hinnan määrää pörssi. Mikäli sähköpörssin hinnat ovat korkealla, ei matalalla marginaalilla sähkön laskutushinnan kannalta ole juurikaan merkitystä.

Koska kaikilla suomalaisilla sähköntoimittajilla on samat kilpailumahdollisuudet, ovat hinnat usein lähellä toisiaan. Mikäli perusmaksuissa on suuria vaihteluita, voi olla että sopimukseen sisältyy jokin toinen maksu.

Kun teidän on aika uusia yrityksenne sähkösopimus seuraavan kerran, niin ottakaa yhteyttä meihin! Meiltä saatte edullisen sähkön hinnan lisäksi paikallisen, asiantuntevan ja henkilökohtaisen palvelun. Asiakkaanamme tiedätte tarkalleen, millainen sopimus yrityksellänne on ja mitä tulette energiasta maksamaan. Teidän ei tarvitse valita paikallisen tai halvan vaihtoehdon välillä, kun voitte saada parhaan sähkön hinnan paikalliselta toimittajalta meiltä Herrforsilta.

 

Robin Holländer
Sähkönmyyntipäällikkö