Mia Westerlund kehittää Herrforsin energiaprosesseja vastaamaan tulevaisuuden haasteita

Mia Westerlund kehittää Herrforsin energiaprosesseja vastaamaan tulevaisuuden haasteita

Ajankohtaista » Mia Westerlund kehittää Herrforsin energiaprosesseja vastaamaan tulevaisuuden haasteita

Mia Westerlund kehittää Herrforsin energiaprosesseja vastaamaan tulevaisuuden haasteita

Mia Westerlund on työskennellyt Herrforsin energiaprosessien kehittäjänä marraskuusta 2019 lähtien. Hänen monipuolinen kokemuksensa energia-alalta on tehnyt hänestä nopeasti tärkeän osan Herrforsia ja koko konsernin prosesseja. Idearikas kehittäjä on myös innokkaasti mukana Herrforsin innovaatioryhmässä, joka analysoi tulevaisuuden uusia liikeideoita.

 

Kerro miten olet päätynyt energia-alalle, ja millaisten tehtävien parissa olet työskennellyt ennen Herrforsille tuloasi?

Olen koulutukseltani teollisen tietotekniikan diplomi-insinööri, mutta valmistumiseni jälkeen työ tuotannonoptimoinnin ja sähkökaupan parissa eräässä sähköyrityksessä Ruotsissa kiinnosti kuitenkin eniten. Ajan myötä valinta osoittautui hyväksi valinnaksi, ja työskentelin kymmenen vuoden ajan sähköntuotannon optimoinnin parissa, sekä operatiivisella että strategisella tasolla. Tein töitä sekä työtapojen että optimointimallien kehittämisen parissa, mutta työhöni sisältyi myös paljon eri asioiden seurantaa ja analysointia.

 

Mitä työsi Herrforsin energiaprosessien kehittäjänä sisältää?

Sähkömarkkinoihin liittyvät tuotantokysymykset ovat yhä päätehtäväni, mutta näiden lisäksi teen myös paljon selvityksiä, laskelmia ja monenlaisia analyyseja. Tällä hetkellä meillä on meneillään sisäinen projekti raportointiin liittyen, jonka tarkoituksena on vahvistaa päätöspohjaa ja analyyseja. Roolini projektissa on kartoittaa tarpeita, antaa kehitysideoita ja luoda raportteja. Bonuksena saan oppia erittäin paljon yrityksen toiminnasta, jopa alueilta jotka aiemmin eivät ole olleet minulle tuttuja.

 

Mitkä asiat tekevät energia-alasta kiinnostavan juuri sinusta?

Pidän todella paljon alan pulssista, ja tuntuu todella hauskalta voidessani jatkaa energian parissa työskentelyä jopa kotikaupunkiini palaamisen jälkeen! Vaikka usein ajatellaan, että kyseessä on perinteinen yhteiskuntatoiminto, käy energia-ala läpi voimakasta muutosta, ja on keskeinen osa ilmastoa ja ympäristöä. On todella hienoa saada olla mukana edes pienessä roolissa! Analyysien, kehityksen ja päätöspohjien kanssa työskentely tuntuu erittäin antoisalta. Kaikille on hyötyä siitä, että voimme käyttää resursseja mahdollisimman optimaalisesti!

 

Mitä voit tarjota asiakkaillemme?

Energiaprosessien kehittäjänä en valitettavasti ole suorassa kontaktissa asiakkaisiimme, mutta yhteistyössä kollegani Johanna Övergaardin kanssa kokoan viikoittaisen sähkömarkkinaraportin, joka koostuu sähkömarkkinoiden tilanneanalyysista. Tämän lisäksi toivon, että voin alan kokemukseni myötä sisäisesti vaikuttaa Herrforsin kehitykseen, josta myös asiakkaamme voivat hyötyä!

 

Useat asiakkaistamme ovat kiinnostuneita alkuperätakuiden hankkimisesta. Mitä tämä oikeastaan edes tarkoittaa, ja miten asiakkaiden tulisi asian kanssa edetä?

Alkuperätakuiden järjestelmä luotiin antamaan sähkön kuluttajille mahdollisuus valita tapa, jolla heidän käyttämänsä sähkö tuotetaan. Alkuperätakuiden avulla on mahdollista varmistaa, että vuoden aikana kulutettu sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä. Lämpimän, tuulisen ja märän 2020-vuoden aikana vesivoima ja tuulivoima ovat tuottaneet paljon, kun taas kulutus on ollut normaalia alhaisempi. Tämä tarkoittaa, että alkuperätakuut ovat tällä hetkellä suhteellisen edullisia ja se voi olla hyvä tilaisuus ottaa yhteyttä myyntitiimiimme!

Alkuperätakuu

Alkuperätakuu on todistus siitä, että sähkö on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Alkuperämerkintä on siis vahvistus siitä, että sähköyhtiösi myy ja sinä kulutat ympäristöystävällistä sähköä. Uusiutuvia energialähteitä ovat tuulienergia, aurinkoenergia, ilmalämpöenergia, vesivoima, biomassa, geo- ja hydroterminen energia sekä kaatopaikka-, jätevedenpuhdistamo- ja biokaasut.

 

Tilaa alkuperätakuu sähkönmyyjiltämme.

Sähkömarkkinaraportti

Kerran viikossa ilmestyvä ammattilaistemme laatima sähkömarkkinaraporttimme kertoo sähkömarkkinoiden hinnankehityksestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä.