"Meille on tärkeää että asiakasta palvellaan asiakkaan kielellä."

FRANK SUNDQVIST, YRITTÄJÄ, PAVIS

"Meille on tärkeää että asiakasta palvellaan asiakkaan kielellä."

FRANK SUNDQVIST, YRITTÄJÄ, PAVIS

Case » Pavis ja Mr. Bank

Pavis ja Mr. Bank

Kuka olisi uskonut että Sundqvistin veljeksistä tulisi yrittäjiä, että he perustaisivat kaksi yritystä yhden ja saman vuoden aikana, ja että molemmat yrityksistä toimisi ravintola-alalla? Tätä eivät osanneet ennustaa he itse eikä heidän vanhempansa. Nyt veljekset seisovat ylpeinä menestyvien yritysten takana ja vaikuttavat vilpittömän onnellisilta päätöksestään ryhtyä yrittäjiksi - vaikka päivät ovat pitkiä ja vastuu on suuri. 

Kaksi veljestä, yksi vaimo ja aimo annos taitavaa henkilökuntaa. He toimivat tukipilareina kahdelle pietarsaarelaiselle ravintolalle; Pavikselle ja Mr. Bankille, jotka veljekset Kim ja Frank Sundqvist yhdessä Frankin vaimon Emma Sundqvistin kanssa perustivat. Ravintola-ala ei ehkä koskaan ollut itsestäänselvä valinta Kimille ja Emmalle, mutta onneksi Frankilla oli sekä taitoa että kokemusta alalta. Tämän lisäksi oli hän myös todella hyvä ylipuhumaan. 

- Olen ollut kiinnostunut alasta pienestä pojasta lähtien. Lukuisten matkojen ja muutamien Vaasassa työskenteltyjen ravintolavuosien jälkeen koin, että oli aika palata kotiin.

Frankin kotiinpaluu toteutui veljesten päätettyä avata pizzeria Mr. Bank Pietarsaaressa. Vuotta myöhemmin he tekivät vuokrasopimuksen Pavisin tiloihin. 

Pavis Herrfors 7

Pavis Herrfors 1

Mr. Bank avasi ovensa maaliskuussa 2015. Trendikäs pizzeria sijaitsee Pietarsaaren keskustassa, tarjoten korkealaatuisia pizzoja sekä lounas- että ilta-aikaan. Yritysten yhteinen motto "Ruokaa alusta asti ja tuoreista raaka-aineista valmistettuna" leimaa koko toimintaa ja tekee yritysten välisestä yhteistyöstä helppoa. Sekä ideoita että henkilökuntaa voidaan vaihtaa mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan. 

- Vaikka yrityksillämme on sama arvopohja, eivät ne kilpaile toistensa kanssa. Tarjoamme todella toisistaan eroavia ruokalajeja ja olemme sijoittuneet kahteen aivan eri kaupunginosaan, kertoo Kim. 

Ravintola-alan sesonkivaihtelut vaikuttavat sekä henkilökuntaan että asiakasmäärään. Kesäsesongin aikana vierailee Paviksella 400-500 lounasvierasta päivittäin, kun taas hiljaisempina sesonkiaikoina on ravintolalla mahdollisuus tarjota tiloja myös yksityistilaisuuksiin. Tällöin puolestaan Mr. Bankilla on kiireisempi aika. Nuori yrittäjäkolmikko vaikuttaa löytäneen konseptin, joka todella toimii Pietarsaaressa. 

- Useat asiakkaistamme ovat yllättyneitä, että omistajat ovat näin nuoria, ja jotkut voivat jopa epäillä pystymmekö tähän. He jotka epäilivät meitä alussa ovat muuttaneet mielipidettään nopeasti, iloitsee Emma. 

Mr Bank Herrfors 2

Mr Bank Herrfors

Molemmat yrityksistä ovat olleet asiakkaina Herrforsilla alusta lähtien. Ravintolat ovat todella riippuvaisia turvatusta sähkönsaannista, useimmiten koko vuorokauden ajan, jotta raaka-aineiden laatu voidaan taata. Listahintaa noudattava sähkösopimus helpottaa myös budjetointia ja vähentää yrittäjän taakkaa. 

- Herrfors oli meille luonnollinen valinta. Arvostan että sähköyrityksessämme on meille tuttu yhteyshenkilö, johon saamme nopeasti yhteyden. Onneksi meidän ei ole tarvinnut pitää juurikaan yhteyttä Herrforsiin - tämä kertoo siitä että kaikki toimii kuten pitää, kertoo Kim. 

Kolmikko työskentelee alalla, jolla hyvä asiakaspalvelu on todelle tärkeä osa koko kokemusta. Samaa laatua edellyttävät he myös omilta toimittajiltaan. 

- Meille ovat soitelleet toisetkin sähköyritykset ja kysyneet haluammeko vaihtaa sähköntoimittajaa. Olen kertonut että en missään nimessä halua vaihtaa, en etenkään yritykseen joka ei osaa äidinkieltäni. Meille on tärkeää, että asiakas kohdataan asiakkaan kielellä, jatkaa Frank. 

- Uskoakseni meillä on ollut ainoastaan yksi sähkökatkos koko Paviksen aikanamme, ja silloin huomasimme miten riippuvaisia todella olemmekaan sähköstä. Onneksi katkos oli myöhään illalla, jolloin kaikki olivat saaneet ruokansa ja olivat jo kylläisiä, kiittää Emma. 

Keitä ovat Pavis ja Mr Bank?

  • Ravintoloiden Pavis ja Mr Bank yrittäjiä ovat veljekset Kim ja Frank Sundqvist sekä Frankin vaimo Emma. Veljeksien lisäksi on yrityksillä myös muutamia osaomistajia.
  • Pavis tarjoaa merenläheisen sijainnin lisäksi laadukkaita ruokailumahdollisuuksia sekä lounas- että ilta-aikaan, riippuen sesongista. Ravintolassa on 180 asiakaspaikkaa ja terassi tarjoaa kesäaikaan runsaat 160 asiakaspaikkaa.
  • Mr Bank sijaitsee Pietarsaaren keskustassa. Oman toimitilan lisäksi trendikäs pizzeria jakaa kahden muun ravintolan kanssa yhteisen food courtin - toisin sanoen yhteisen ruokailualueen.
  • Tutustu tarkemmin ravintoloiden tarjontaan: www.pavis.nu sekä www.mrbank.fi .

Sähköä ravintola-alalle

Taatakseen ruoka-aineiden säilymisen, ravintolakiinteistöjen viilentämisen ja kaikin puolin miellyttävän asiakaskokemuksen ovat ravintolat riippuvaisia turvatusta sähköntoimituksesta ja nopeasta reagoinnista esimerkiksi sääilmiöiden aiheuttamien sähkökatkosten yhteydessä. Yksi tavoitteistamme onkin olla asiakkaidemme tukena luomassa asiakaskokemuksia, jotka muistetaan muista syistä kuin sähkökatkoksista.