Arvostamme paikallista tavoitettavuutta ja luotettavuutta.

CAJ NORRGÅRD, TJ, ORAVAISTEN SAVUSTAMO

Arvostamme paikallista tavoitettavuutta ja luotettavuutta.

CAJ NORRGÅRD, TJ, ORAVAISTEN SAVUSTAMO

Case » Oravaisten Savustamo

Oravaisten Savustamo

Nykyään Oravaisten Savustamo on tunnettu tavaramerkki liha-alalla. Yrityksellä on kolme omistajaa ja seitsemän työntekijää, ensisijaisina markkina-alueinaan Pohjanmaa, Ahvenanmaa, Turunmaa ja Uusimaa. Savustamo on alusta lähtien lisännyt sekä tuotevalikoimaa että tuotantokapasiteettia, hitaasti mutta varmasti. Nykyään yrityksellä on markkinoilla noin 50 kilpailukykyistä tuotetta ja he toimittavat vuosittain noin 15 000 kg koko Suomeen. 100 % Suomesta saa tilauksensa 36 tunnin sisällä, mikä tarkoittaa, että tehokkuus ja prosessit ovat loppuun asti harkittuja ja kehitettyjä.

Oravaisten Savustamo on perustettu vuonna 1999 ja on siitä lähtien ollut Herrforsin asiakas. Yritys on tasaisin väliajoin kilpailuttanut sähkösopimuksensa, mutta toimitusjohtaja Caj Norrgårdin mukaan on sähköntoimittajan valinta ollut aina kuitenkin luonnollinen valinta.

- On olemassa muitakin mittareita kuin hinta. Arvostamme paikallista tavoitettavuutta ja luotettavuutta – tiedämme mitä saamme. Herrforsin henkilökunta ilmoittaa etukäteen, mikäli sähköntoimitus tullaan katkaisemaan huoltotöiden takia, ja katkoksia aikataulutetaan meidän tarpeiden mukaisesti. Meille on erittäin tärkeää pystyä luottamaan, että sähköä on saatavilla koko savustusprosessin ajan hukkatuotannon välttämiseksi. Jokainen näistä eduista on tärkeämpi kuin pieni hintaero.

Herrfors Business Oravais Roekeri kundcase

Herrfors Business Oravais Roekeri kundcase 2

Oravaisten Savustamo hyödyntää ainoastaan parhaita 100% kotimaisia raaka-aineita, ja tämä on vaikuttanut myös sähköntoimittajan valintaan. Sähkö tuotetaan yrityksen kotipaikkakunnalla perinteisen vesivoimalan voimin, sopien erinomaisesti myös yrityksen filosofiaan.

- Suurimpia myyntiargumenttejamme ovat perinteitä noudattaen ja luonnollisesti käsintuotetut täyslihatuotteet. Haluamme markkinoida tuotevalikoimaamme urbaanille asiakaskunnalle, joka arvostaa ostoargumentteja kuten kestävyys, laatu ja paikallisuus.

Yrityksen tuotteiden täyttäessä jo kaikki kriteerit, on kermana kakun päällä lähialueen vesivoimalassa, Hammerfalletissa, tuotettu vihreä sähkö.

- Hammarfallet tuottaa vuosittain juuri sopivasti sähköä Oravaisten savustamon käyttöön, ja lisäenergiaa vaatiessa voimme hyödyntää muiden vesivoimalaitosten tuottamaa sähköä. Vuosien aikana olemme investoineet laajaan valikoimaan eri tuotantokeinoja, aina pienistä voimalaitoksista suuriin, kertoo Johanna Övergaard, Herrforsin Key Account Manager.

oravais roekeri vatten min     Herrfors Business Oravais Roekeri kundcase 4

Herrforsin visioon kuuluu lähiympäristön ja alueen elinkeinoelämän vahvistaminen ja tukeminen.

- Olemme iloisia saadessamme olla mukana Oravaisten savustamon matkassa.

Herrfors tarjoaa lähituotettua ja uudistuvaa sähköä sekä yritys- että yksityisasiakkailleen.

 

Tämä on Oravaisten Savustamo

  • Caj Norrgård on ollut yrityksen osaomistaja yrityksen perustamisesta lähtien. Kaksi vuotta sitten hän osti itselleen suurimman osan yrityksestä, omistaen nykyään 59% koko yrityksestä.

  • Caj on aiemmin omistanut kuljetusalan firman ja eläkkeellä ollessaan tehostanut Oravaisten Savustamon toimintaa, pitäen huolta, että yrityksen perusarvot säilyvät. Arvoihin lukeutuvat mm. 100% suomalainen liha – parasta laatua, käsityönä tuotettua.

  • Tehostaminen on tuonut mukanaan mm. automatisoituneet tilaukset, päivitetyt varusteet, parannetun logistiikan, uudet tuotteet ja tuotteiden pakkaukset. Uusien sijoitusten ansiosta on tuotanto lisääntynyt ja henkilökunnan sairaspoissaolot vähentyneet.

  • Savustuksessa käytettävä leppäpuru tulee Alavetelistä. Puru on korkealaatuista ja täysin kaarnatonta, mikä on erityisen tärkeä ominaisuus savustuksessa muutoin muodostuvien myrkyllisien aineiden välttämiseksi.

  • Varastoa pidetään mahdollisimman pienenä, jotta voidaan varmistaa valikoiman jatkuva tuoreus. Kauppojen järjestelmät lähettävät tilaukset automaattisesti sitä mukaa kun tuotteita myydään, ja toimitus voidaan taata 24 tunnin sisällä.

  • Tutustu tarkemmin Oravaisten Savustamon toimintaan www.oravaistensavustamo.fi .

Sähköä elintarviketuotantoon

Elintarvikealan yritykset palvelevat yhä arvotietoisempia asiakasryhmiä, mikä tekee sekä tuotteiden että tuottajien brändäyksestä erityisen tärkeää. Vihreä sähkö, paikallisesti tuotettu sähkö, tuulisähkö tai vesivoimalla tuotettu sähkö - mitkä asiat kohottavat sinun brändisi asemaa?