Adam Rönnqvist har börjat som elförsäljningschef hos Herrfors

Adam Rönnqvist har börjat som elförsäljningschef hos Herrfors

Aktuellt » Adam Rönnqvist har börjat som elförsäljningschef hos Herrfors

Adam Rönnqvist har börjat som elförsäljningschef hos Herrfors

Adam Rönnqvist har börjat som Herrfors nya elförsäljningschef den 4.5.2020. Eftersom företagsbesöken blir några mindre i sommar på grund av de rådande omständigheterna, tänkte vi ge våra kunder en chans att bekanta sig med honom på vår Business -sajt till att börja med.

 

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.

Jag är 24 år gammal och uppväxt i Larsmo. Efter gymnasiet flyttade jag till Vasa för att studera på Hanken i fem år med finansiell ekonomi som huvudämne. Under studietiden fann jag intresset för elbranschen, varifrån jag snart har fyra års erfarenhet i varierande arbetsuppgifter. På fritiden läser jag gärna och spelar bollsporter, speciellt innebandy.

 

Du verkar ju trivas i elbranschen. Vad tycker du är mest spännande med branschen?

Elmarknaden är en utmanande och speciell råvarumarknad. Eftersom el i dagsläget inte effektivt kan lagras för senare användning betyder det ibland kraftiga växlingar i marknadspriset. Personligen uppskattar jag utmaningarna detta medför och försöker alltid tillsammans med kunden hitta den bästa lösningen för deras behov.

 

Året 2020 har varit väldigt speciell på elmarknaden. Hur kommer andra halvåret att se ut, tror du?

Året har minst sagt varit en berg-och-dalbana hittills. Faktorerna som påverkar elmarknaden är många, men huvudsakliga orsaker till att priset haft så kraftiga rörelser under första halvåret är den varma vintern, höga vattennivåer i vattenkraftverkens magasin och industrins strejker i början av året. Min egen prognos är att även andra halvåret kommer bestå av en del turbulens, men att elprisen kommer att stiga under hösten i takt med att ekonomin börjar gå bättre och elförbrukningen ökar.

 

Vid valet av elavtal, vilka saker rekommenderar du att kunderna tänker på innan de beslutar sig?

Vilken typ av elavtal som kunden upplever som den bästa lösningen varierar kunder emellan. Ofta uppskattar kunder tidsbundna lösningar till ett fast pris var man på förhand vet vad elen kommer att kosta en tid framöver och inte aktivt behöver följa med elmarknadens rörelser. Ifall kunden själv vill och har möjligheten att påverka elförbrukningen kan avtal bundna till marknadspris, eller så kallade spot-avtal vara värda att överväga. Ifall man däremot vill ha ett stabilt elavtal som ändå följer marknadsprisets rörelser rekommenderar jag ett avtal som är i kraft tills vidare. Om man vill kunna byta till en annan avtalstyp på kort varsel är avtal som är i kraft tills vidare den bästa lösningen.

 

Några andra hälsningar till våra kunder?

Tveka inte att ta kontakt! Oberoende hurdant ert företag är erbjuder Herrfors skräddarsydda lösningar som anpassas enligt era behov. Under de närmaste månaderna kommer jag att ta kontakt både med nuvarande kunder och andra företag i nejden för att berätta vad vi kan erbjuda. Jag gör även väldigt gärna företagsbesök var jag, förutom att erbjuda en konkurrenskraftig lösning, samtidigt berättar vad elpriset består av och vilka faktorer som påverkar priset. Herrfors har Finlands nöjdaste privatkunder och jag vill aktivt arbeta för att detta också ska vara fallet hos våra företagskunder.

Offertbegäran

Kommer ert elavtal att ta slut inom kort eller funderar ni på att ändra avtalstyp? Du kan enkelt begära en offert via vår hemsida. För att begära en offert behöver du följande information: 

  • företagets kontaktuppgifter

  • förbrukningsplatsnumren

  • mätarens huvudsäkringsstorlek

  • datumet då nuvarande elavtal upphör

  • önskat avtalstyp

 

Begär offert här.

Företagsbesök

Vill ni att vi kommer ut på ett företagsbesök? Ni kan boka besöket antingen per mejl eller genom att ringa oss.