Adam Rönnqvist on Herrforsin uusi sähkönmyyntipäällikkö

Adam Rönnqvist on Herrforsin uusi sähkönmyyntipäällikkö

Ajankohtaista » Adam Rönnqvist on Herrforsin uusi sähkönmyyntipäällikkö

Adam Rönnqvist on Herrforsin uusi sähkönmyyntipäällikkö

Adam Rönnqvist on aloittanut Herrforsin uutena sähkönmyyntipäällikkönä 4.5.2020. Normaalien yritysvierailujen vähennyttyä ajankohtaisten rajoitusten vuoksi, ajattelimme aluksi antaa asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua häneen Business-sivustollamme. 

 

Kerro hieman itsestäsi ja taustastasi.

Olen 24-vuotias ja Luodossa kasvanut. Lukion jälkeen muutin Vaasaan ja aloitin viisivuotiset opiskeluni Hankenilla pääaineenani rahoitustalous. Opiskeluiden aikana kiinnostuin sähköalasta, mistä minulle on pian kertynyt noin neljän vuoden työkokemus erilaisissa työtehtävissä. Vapaa-ajan vietän mielelläni kirjojen ja eri pallolajien parissa, erityisesti salibandyn.

 

Vaikutat viihtyvän sähköalalla. Mikä tekee mielestäsi alasta kiinnostavan?

Sähkömarkkinat, erityisesti raaka-ainemarkkinat, ovat haastavia. Koska sähköä ei nykytilanteessa voida tehokkaasti varastoida myöhempää käyttöä varten, tarkoittaa se joskus voimakkaita vaihteluita markkinahinnassa. Henkilökohtaisesti arvostan tämän tuomia haasteita, ja pyrin aina yhdessä asiakkaan kanssa löytämään parhaan vaihtoehdon juuri heidän tarpeisiinsa.

 

Vuosi 2020 on ollut todella erityinen sähkömarkkinoilla. Mikä on oma ennusteesi vuoden toiselle puoliskolle?

Vuosi on lievästi sanottuna ollut todellista vuoristorataa tähän mennessä. Sähkömarkkinoihin on vaikuttanut moni asia, mutta pääasiallisia syitä hinnan voimakkaisiin muutoksiin ensimmäisen puolen vuoden aikana ovat olleet lämmin talvi, korkeat vesitasot vesivoimalaitoksissa ja teollisuuden lakot vuoden alussa. Oma ennusteeni on, että myös loppuvuosi tulee olemaan turbulentti, mutta uskon kuitenkin, että sähkönhinta alkaa nousemaan samaa tahtia talouden elpymisen ja sähkönkulutuksen lisääntymisen kanssa.

 

Sähkösopimusta valitessa, mihin asioihin asiakkaiden tulisi mielestäsi kiinnittää huomiota ennen päätöksen tekemistä?

Mikä sähkösopimus on asiakkaan mielestä paras vaihtoehto, vaihtelee asiakkaiden välillä. Usein asiakkaat arvostavat kiinteähintaisia määräaikaisia sopimuksia, jolloin sähkökustannukset ovat tiedossa jo etukäteen eikä vaadi asiakkaalta aktiivista sähkömarkkinoiden liikkeiden seuraamista. Mikäli asiakas haluaa ja hänellä on mahdollisuus vaikuttaa sähkönkulutukseen, voi markkinahintaan sidottu sopimus, niin kutsuttu spot-sopimus, olla hyvä vaihtoehto. Mikäli asiakas sen sijaan suosii vakaata sähkösopimusta, joka kuitenkin seuraa markkinahinnan liikkeitä, suosittelen toistaiseksi voimassa olevaa sopimustyyppiä. Halutessasi vaihtaa toiseen sopimustyyppiin lyhyellä varoitusajalla, on toistaiseksi voimassa oleva paras vaihtoehto.

 

Haluaisitko lähettää muita terveisiä asiakkaillemme?

Älä epäröi ottaa yhteyttä! Riippumatta millainen yrityksenne on, tarjoaa Herrfors tarpeisiinne räätälöityjä ratkaisuja. Lähikuukausien aikana tulen olemaan yhteydessä sekä nykyisiin asiakkaisiimme, että muihin alueen yrityksiin kertoakseni mitä voimme tarjota. Tulen myös erittäin mielelläni yrityskäynnille, jonka aikana kerron, kilpailukykyisen ratkaisun lisäksi, mistä sähkönhinta koostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat hintaan. Herrforsilla on Suomen tyytyväisimmät yksityisasiakkaat, ja haluan olla aktiivisesti tekemässä työtä saman tavoitteen saavuttamiseksi myös yritysasiakkaidemme parissa.

Tarjouspyyntö

Onko sähkösopimuksenne päättymässä tai harkitsetko sopimuksen vaihtoa? Voit pyytää sähkötarjouksen helposti kotisivujemme kautta. Tarjouspyyntöä varten tarvitset seuraavat tiedot:

  • yrityksenne yhteystiedot

  • käyttöpaikkatiedot

  • mittarin sulakekoon

  • nykyisen sähkönmyyntisopimuksen päättymispäivän

  • toivotun sopimustyypin

 

Pyydä tarjous täällä. 

Yrityskäynti

Haluaisitko, että tulemme yrityskäynnille? Voit varata yrityskäynnin joko sähköpostitse tai soittamalla.